20220 updated post view 17

KALLIDES GROUP

WEBSITE
https://kallidesgroup.com/

EMAIL
info@kallidesgroup.com


Kallides Group has been the prime contractor and joint venture partner for several developments in Cyprus and Overseas.

Kallides Group Ltd is a Cyprus-based independent firm that uses a holistic approach to serve clients interested in the Civil Engineering Construction & Development fields in Cyprus. As one of Cyprus most experienced and reputable construction contractors, Kallides Group Ltd has been the prime contractor and joint venture partner responsible for the successful completion of numerous buildings and civil engineering projects in Cyprus and overseas. Major civil engineering projects include highway, road works, dams, reservoirs, water supply, drainage, sewerage treatment plants, concrete foundation, large paving works and luxury property developments. Kallides Group Ltd is registered with the Government of Cyprus as a contractor for both building and civil engineering projects.


Modern architecture in a natural environment

Mythos Village. Upscale Luxury Residences in Limassol

The objective is to create a neighborhood -type residential complex, with luxurious villas, where the individual is an integral part of the combined total, in a way that each residential unit, while being different from the rest, with its own unique and distinct character-identity, at the same time it is organically integrated into the combined total.

Exploiting the geometric characteristics of the site and the significant difference in altitude (a range of 11-12 meters from the lowest to the highest point), the residences are arrayed amphitheatrically around a curved road which ends up to a small square. The public green space, in the South is connected to the square with a pedestrian zone, as a continuation of the public space.

Following the topography, the residences are organized into two or three levels, the two of which are the «ground levels». Furthermore, their height and bulk are varied in an effort not only to achieve an interesting massing of the whole, but also to take advantage of the views towards the surrounding landscape and the hills.

Architects of the project: Architectural Workshop Agisilaou & Kalavas

ATHENA LUXURY RESIDENCE

A three-bedroom residence with two extra rooms, with a comfortable parking space for four cars (two of which are covered), storage rooms, covered verandahs, swimming pool, big courtyard and garden.

Exploiting the characteristics of the sloping site, the structure steps with the slope, having two ground level floors and a raised, above ground level, third floor. The common zone spaces, i.e. the living room, the dining room, the kitchen, the laundry room and the guest bathroom are placed on the intermediate floor level, whereas the private zone spaces, i.e. the bedrooms with their (en suite) bathrooms are placed on the top floor. The covered parking space and the storage rooms are placed on the lower base floor. The three levels of the residence are connected with and served by an elevator.

The common zone spaces (living room, dining room, kitchen), are arranged linearly in a large, united space and are directly associated with the adjacent verandah, the courtyard and the pool, having views to the south. The covered space in the Northwest, adjacent to the big garden and the courtyard, provides shade and protection from the sun and rain. The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces.

Despite the modern architectural design, there is a direct reference to the regional and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood, etc.), but also through the organization of the interior spaces, making use of the semi open- air spaces and the outdoor spaces as vital parts of the residence.


DAPHNE LUXURY RESIDENCE

The residence consists a total of three-bedrooms, with two other extra rooms. Spacious 4-car port, half of it covered, storage rooms, covered terraces, pool, big yard and garden.

Exploiting the characteristics of the sloping site, the structure steps with the slope, having two floors at ground level and a raised, above ground level, third floor. The common zone spaces i.e. the living room, the dining room, the kitchen, the laundry room and the guest bathroom are placed on the south part of the intermediate floor. On the west part of the same floor, the two bedrooms and their bathroom are situated. The master bedroom with an en-suite bathroom and a roof garden are placed on the top floor. The terrace on the top level, – semi-covered – offers unobstructed views of the surrounding hills and the natural landscape of the region.

The common zone spaces (living room, dining room and kitchen) are arranged linearly in a large, united space and are directly associated with the adjacent verandah, the courtyard and the pool having views to the south. The double height of the living room and verandah creates a majestic space with a unique ambiance.

The garage and the storage rooms are placed on the lower, base floor. The three levels of the residence are connected with and served by an elevator.

The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces at all times.

Despite the modern architectural design, there is direct reference to the regional and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood etc.), but also through the organisation of the interior spaces, making use of the semi open-air spaces and outdoor spaces as vital parts of the residence.


CHLOE LUXURY RESIDENCE

A residence with three bedrooms, with two other extra rooms. Comfortable covered parking space for 2 cars, storage room, covered terraces, pool, big courtyard and garden.

Deploying the inclines and the morphology of the ground, the residence is organized in two ground levels. At the upper level, in the East wing of the building, there are the living room, the dining room, the kitchen, the laundry room and the bathroom for the visitors (common zone), as well as the three bedrooms with a separate bathroom in the west (private zone). The master bedroom includes its own en suite bathroom and a wardrobe and it is located in continuity to the veranda and the pool. The one of three bedrooms is orientated to a private patio at the north. The parking space and the storage rooms are situated at the lower level.

The common zone spaces is concerned (living room, dining room, kitchen) are organized linear in a large, united space in direct relation with the veranda and the pool. The position of the pool offers a panoramic view towards the hills and the sea of Limassol.

The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces at all times. The three levels of the residence are connected with and served by an elevator.

Despite the modern architectural style, there is a direct reference to the regional and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood), but also through the organisation of the spaces (making use of the semi open- air space and the outdoor space as vital parts of the residence).


ELECTRA LUXURY RESIDENCE

A three bedroom residence with a guest room and an extra room. Comfortable parking space for four cars (two of which are covered), covered terraces, pool, big courtyard and garden in two levels.

Exploiting the characteristics of the sloping site, the structure steps with the slope, having two floors at ground level. The common zone spaces i.e. the living room, the dining room, the kitchen and a big linear pool are placed on the east wing of the upper floor, whereas the private zone spaces i.e. the three bedrooms and their private bathrooms are placed on the west wing of the same floor. The master bedroom with its en-suite bathroom and walk-in-closet opens up to a big private verandah. The garage, the storage rooms and the guest room with its bathroom and patio are placed on the lower, base floor. The two levels are connected, not only by stairs, but also with an elevator.

The common zone spaces (living room, dining room, kitchen), are arranged linearly, in a large, united space and are directly associated with the adjacent verandah and the pool. The pool, due to its form and its position offers panoramic and unobstructed views of the hills and the sea of Limassol. At the same time, it constitutes a special and unique feature that characterises the residence.

The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces at all times.

Despite the modern architectural design, there is direct reference to the regional and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood etc.), but also through the organisation of the interior spaces, making use of the semi open air spaces and outdoor spaces as vital parts of the residence.


DANAE LUXURY RESIDENCE

A three-bedroom residence with two other extra rooms. Two covered parking spaces, storage room, covered terraces, swimming pool, big courtyard and garden in two levels.

Exploiting the characteristics of the sloping site, the structure steps with the slope, having two floors with a garden and yard at ground level, and a third top floor. The common zone spaces i.e. the living room, the dining room, the kitchen, the laundry room, the guest bathroom and the garage are placed on the intermediate main floor. Two of the bedrooms with their separate bathroom and a storage room are placed on the lower, base floor, whereas the master bedroom with its en-suite bathroom and a big terrace/roof garden are situated on the top floor. The semi-covered terrace of the top floor offers unobstructed views of the surrounding hills and the natural landscape of the region. The three levels are connected, not only by stairs, but also with an elevator.

The common zone spaces (living room, dining room, kitchen), are arrayed, in a large, united space and are directly associated with the adjacent verandah and the pool, having views to the South. The courtyard, between the building and the public road, is fenced/protected with a high stonewall and the entrance to the residence is through a gateway and a closed courtyard, elements that refer directly to the principles of the local traditional architecture. At the lowest level, besides the big courtyard and the garden in the South, the residence opens up to an atrium.

The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces at all times.

Despite the modern architectural style, there is a direct reference to the local and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood etc.), but also through the organisation of spaces -internal yard, patio, unified spaces, based on the principles of traditional house design-, and making use of the semi open-air space and the outdoor space as vital parts of the residence.


NEFELI LUXURY RESIDENCE

A three-bedroom residence with two other extra rooms. A double covered car parking spaces, storage room, covered terraces, pool, big yard and a garden

Exploiting the characteristics of the sloping site, the structure steps with the slope, having two floors at ground level. The common zone spaces i.e. the living room, the dining room, the kitchen and the parking place are placed on the top road level, whereas the private zone spaces i.e. the three bedrooms and their private bathrooms, as well as a storage room are placed on the lower, base floor. The master bedroom has its own en-suite bathroom and walk-in-closet. The two levels are connected not only by stairs but also with an elevator.

The common spaces (living room, dining room and kitchen) open up to a big covered terrace, which faces the courtyard and the garden with view to the South. A small patio at the lowest level provides ample natural lighting and cross ventilation of the spaces.

The residence design considers bioclimatic parameters and employs bioclimatic principles, aiming for solar gains in the winter, shading in the summer, comfortable, well-lit and well-ventilated spaces at all times.

Despite the modern architectural design, there is direct reference to the regional and Mediterranean tradition, not only through the use of traditional materials (stone, wood etc.), but also through the organisation of the interior spaces, making use of the semi open air spaces and outdoor spaces as vital parts of the residence.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites